Body Remembers Trauma Thearapie & Breathwork

We maken allemaal weleens iets vervelends mee in ons leven. Dat kunnen dingen zijn als een scheiding, verlies van een dierbare, misbruik, het niet gehoord/gezien worden, pestgedrag, geweld maar ook stress situaties.

Trauma kan ontstaan wanneer een gebeurtenis uit het verleden te onverwacht, te snel en te intens was om er op dat moment op te kunnen reageren. Op het moment dat je namelijk stress of trauma ervaart gebeurt er van alles in je lichaam. Je hartslag gaat omhoog, je bloeddruk stijgt en er worden stresshormonen aangemaakt. Je ‘vecht’ en ‘vlucht’ mechanisme gaan aan, en wanneer we op dat moment niet kunnen vechten of vluchten wordt alle opgebouwde spanning ergens in ons lichaam opgeslagen. Vaak zijn we geneigd om nare gebeurtenissen te vergeten en gaan we door met ons leven en onderdrukken we onze gevoelens. Ons lichaam vergeet deze gebeurtenissen niet, die onthoudt alles!

Deze opgeslagen trauma’s in ons lichaam zorgen voor allerlei klachten uiteenlopend van hoofdpijn, slapeloosheid, prikkelbaarheid tot verslavingen en depressie. Met behulp van Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) en Breathwork (TRB) leer je jouw lichaam op een natuurlijke manier te ontladen. Bij BRTT ga je de Psoas-spier, een spier die jouw trauma’s opslaat, activeren om spanning los te laten en de energie weer te laten stromen. Bij breathwork maken we gebruik van verschillende effectieve ademhalingstechnieken om bij de kern van het trauma te komen zodat blokkades en spanningen naar de oppervlakte komen en weer los gelaten kunnen worden.

Wat doet het?

Loslaten van onverwerkte emoties

Oplossen van trauma’s

Reduceren van stress en spanning in je lijf

Door het loslaten van de emoties en de opgeslagen energie die door vechten of vluchten niet konden worden geuit, kunnen we het lichaam weer terugbrengen in de oorspronkelijke, ontspannen en kalme staat. Dit geeft je weer ruimte om op alle vlakken zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau te helen.

Combinatie

BRTT EN BREATHWORK

Door BRTT en Breathwork te combineren ontstaat er een zeer krachtige en effectieve lichaamsgerichte methode om spanning, stress en trauma’s die zich in jouw lichaam hebben vastgezet op een diep niveau te bevrijden. Een combinatie sessie duurt gemiddeld 3 uur.

Yin Yang Breathwork

Dagelijks ademen we onbewust, vanaf het allereerste moment van ons leven. Maar vaak vergeten we stil te staan bij deze essentiële handeling. Als je er bewust op let, kun je veel leren over je mentale en emotionele toestand door simpelweg naar je ademhaling te kijken. Adem je diep in je borstkas? Komt de ademhaling vanuit je buik? Merk je dat je soms je adem inhoudt? Is je ademhaling snel en oppervlakkig, of juist bedachtzaam en rustig? Welke emoties komen daarbij naar boven?

Het is belangrijk om te realiseren dat onze ademhaling het enige automatische proces in ons lichaam is waarop we directe invloed kunnen uitoefenen. Door bewust je ademhaling te sturen, kun je zowel je mentale gesteldheid als je fysieke welzijn beïnvloeden.

Ademwerk biedt een ingang tot ons onderbewuste, waar herinneringen, energetische blokkades en onuitgesproken emoties zijn opgeslagen. Door middel van ademwerk kun je spanning, stress, fysieke pijn en onverwerkte emoties loslaten, waardoor er nieuwe innerlijke ruimte ontstaat. Dit opent de mogelijkheid voor zelfontdekking en zelfheling. Therapeutisch ademwerk kan gezien worden als een soort ‘reset’-knop.

Eén enkele ademsessie kan al veel losmaken, maar soms is het nodig om meerdere lagen af te pellen voordat je de kern bereikt. Als je streeft naar blijvende verandering, raad ik aan om ten minste drie ademsessies te volgen. Zo geef je jezelf de tijd om de volledige voordelen van dit proces te ervaren en te integreren in je leven.

Individuele sessie (1,5/2 uur): Tijdens de eerste afspraak zullen we een intakegesprek houden. Vervolgens leggen we de sessie en de gebruikte technieken uit, bespreken we de optimale ademhaling, en sluiten we af met een integratieperiode. Dit zorgt ervoor dat wat je tijdens de sessie hebt ervaren, kan beklijven en geïntegreerd kan worden in je dagelijks leven.

Duo Sessie (1,5/2 uur): Een ademsessie kan een bijzondere en mooie ervaring zijn wanneer je deze deelt met een partner, familielid of vriend/vriendin.

Yin Yang Breathwork

Super Deal

€ 375,-

Wil je met mijn ondersteuning graag de diepte in met ademwerk? In 3 ademsessies kunnen we écht verschil maken. We duiken diep in je onderbewuste op zoek naar jouw blokkades en belemmeringen. We brengen ze naar de oppervlakte en laten ze stuk voor stuk los zodat jij je bevrijd zult voelen!

Ademwerk helpt om:

Een bewust en gezond adempatroon te leren.

Meer energie, kracht en focus te ervaren.

Op een diep niveau te ontspannen.

Spanning en stress te verminderen.

Emoties en oude pijnen te verwerken.

Inzichten in jouw hulpvraag of thema(‘s) te krijgen.

Je slaap te verbeteren.

Je aanwezigheid en bewustzijn te vergroten.

Je levensgeluk te vergroten.

Q&A

Het is logisch dat je vragen hebt, twijfelt of nieuwsgierig bent. Ik beantwoord daarom graag de meest voorkomende vragen voor je.

Waarom onderdruk je emoties?

Door stressvolle situaties in het verleden zijn emoties onvoldoende verwerkt en heb je ze op celniveau opgeslagen in je lichaam. Je lichaam is uit balans omdat je deze emoties niet voldoende hebt geuit. Vaak verdring je deze emoties: denk aan perfectionisme, frustraties inslikken, conflict vermijdend gedrag en het altijd goed willen doen. Dit zijn eigenschappen die ervoor zorgen dat je de angst, woede en frustratie die je voelt in een stressvolle situatie of in een gesprek inslikt en/of onderdrukt.

Hoe kunnen we trauma loslaten?

De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. Bij dieren is dit heel normaal, die schudden letterlijk de stress van zich af, maar wij mensen hebben geleerd dit te onderdrukken.

Hoe ziet een Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) sessie eruit?

De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. Bij dieren is dit heel normaal, die schudden letterlijk de stress van zich af, maar wij mensen hebben geleerd dit te onderdrukken. Vervolgens geef ik je een aantal lichaamsgerichte oefeningen. Met deze oefeningen activeren we de Psoas-spier, een spier in het lichaam waar we veel spanning, angsten en trauma’s opslaan, ook wel ‘de spier van de ziel’ genoemd. Op het moment dat de Psoas-spier geactiveerd is en je in een trilling bent gekomen, neemt je lichaam het vervolgens over en gaat ‘op zoek’ naar waar er spanning mag worden losgelaten. Dit gehele proces wordt op een natuurlijke manier aangestuurd door het lijf en helpt je lichaam weer te herinneren om spanning te ontladen.

Kan je BRTT ook thuis doen?

Deze methode kun je ook heel goed thuis doen. Eenmaal aangeleerd (vaak in een paar sessies) kun je naar behoefte deze methode volledig zelfstandig gebruiken. Het geeft je de regie over je eigen stressregulatie en daarmee dus ook een manier om doorlopend je gezondheid te verbeteren en te onderhouden.

Hoe ziet een Breathwork sessie eruit?

We starten de sessie met een aantal ademhalingsoefeningen of een meditatie die tot doel heeft om te ontspannen en in contact te komen met jouw fysieke lichaam. Daarna start ik prachtige muziek en maken we een ademreis van een uur met 5 verschillende ademhalingstechnieken en kom je heel diep in jezelf. Je daalt af naar een deel van je onderbewuste en gaat van daaruit ook fysiek loslaten door trillingen of door het afmaken van de vecht, vlucht en bevries modus. Ademen is een activiteit die we meestal onbewust doen en daardoor niet beseffen hoe krachtig het kan zijn als middel om opgeslagen energie en trauma in het lichaam los te laten.

Wat kan er gebeuren tijdens een BRTT en Breathwork sessie?

Tijdens de sessie kun je gaan transpireren, een verhoogde hartslag krijgen, trillen, schokken, bevriezen, huilen en schreeuwen. Er kunnen ook emoties omhoogkomen van woede, verdriet, angst, geluk, vrede of onverwerkte emoties uit een ver verleden. Alles kan en alles mag, niets is vreemd. Ik zorg voor een veilige omgeving waarin ik jou begeleid in dit helende proces om weer je mooiste leven te kunnen leven.

Kind words

“Tijdens de BRTT sessie kwam op die plek in mijn lichaam de ontlading van het trauma die onbewust toch niet volledig verwerkt of losgelaten is.”

Jemig wat een ervaring en letterlijk een verademing.

Mascha ken ik al wat langer dus ik wist gelijk dat ik me bij haar enorm op m’n gemak, veilig & comfortabel zou voelen want zo is Mascha. Een lieve, warme en intelligente vrouw die weet wat ze doet en haar passie vol overgave vormgeeft.

Een post van haar over de spier van de ziel waar je je trauma in opslaat triggerde me. Dit omdat ik al jaren kamp na een hernia met rugklachten, die zo af en toe opspelen. Ik had al eerder iets gelezen dat de bewuste spier de spier van de ziel is. En ik heb trauma zat meegemaakt dus 1 en 1 is 2. Mascha zag tijdens ons voorgesprek direct wat ik doe met spanning en waar ik het vastzet. Tijdens de Body Remembers Trauma therapie sessie kwam ook op die plek in mijn lichaam de ontlading van het trauma die onbewust toch niet volledig verwerkt of losgelaten is.

Daarna gingen we de ademsessie doen. Dit wil ik wel elke week! Dit is zo prachtig. De intense, overweldigende en prachtige diverse soorten muziek nemen je mee op reis. Dit gecombineerd met de kracht van je eigen ademhaling zorgen ervoor dat je buiten jezelf kunt treden met als doel of trauma te verwerken of los te laten of in een staat van liefde en licht te komen. Ik heb tijdens de sessie intense dankbaarheid ervaren. Een gelukzalig gevoel. Zeker de combinatie met BRTT heb ik als helend ervaren. Mocht je het spannend vinden om buiten jezelf te treden is deze ademsessie zonder dmt ademhaling ook absoluut een aanrader voor de ultieme ontspanning en landen in je lijf.

Dankjewel lieve mas. Je bent een topper

 

Annemiek

Niewsgierig?

NEEM CONTACT OP

Tijdens een gratis gesprek kunnen we kort kennismaken, geef ik meer informatie over hoe ik werk en wat ik doe, vertel jij kort wat jouw probleem is en kunnen we kijken of er een wederzijdse klik is. Want een vertrouwd gevoel is belangrijk wanneer we samen de diepte in gaan. Laat hier je gegevens achter om een belletje in te plannen.