1. Weggaan of blijven?

10 apr 2024 | 0 Reacties

Weggaan of blijven?

Voor vrouwen die vastlopen in hun relaties, ben ik er om je te helpen. Ik ben Mascha en ik geloof dat het essentieel is om eerst naar jezelf te kijken als je verandering wilt.

Misschien voel je je gevangen in een voor-de-buitenwereld perfect leven, maar diep van binnen twijfel je aan de relatie. Je bent niet alleen.

Door mijn eigen ervaring en werk met vrouwen zoals jij, begrijp ik hoe belangrijk het is om aan je zelf te werken, zelfs als je partner niet meewerkt. Ik wil je helpen om jezelf weer op de eerste plaats te zetten, zodat je gelukkig en vol vertrouwen door het leven kunt gaan, zowel alleen als in je relatie.

In deze blogs neem ik je mee in verhalen uit de praktijk.

Doorgaan met je relatie of niet?

17.30u en je staat met zweet op je voorhoofd in 3 pannen tegelijk te roeren. De jongste heb je net opgehaald van de hockey en je oudste schuif je nog net even zijn huiswerk toe. “Had jij morgen geen proefwerk?” Rollende ogen en een zucht terug. Prima.

Nog een half uur en dan komt je man thuis. Je herinnert je tijden dat je met kriebels in je buik van enthousiasme op hem wachtte. Dat je toch nog even dat glossje op je lippen deed en een borstel door je haren liet glijden.

Je vraagt je af wat er nu dan veranderd is. Want de gedachte aan zijn thuiskomst, zorgt eigenlijk voor een knoop in je maag. En dat niet alleen.

Bij het horen van de sleutel die in het slot draait, voel je tegelijkertijd de energie uit je lijf wegebben.

En zo gaat het al een tijdje.

Het lijkt wel of je juist nu overal van die verliefde stelletjes ziet. Zoenend. Knuffelend.

Een soort grapje van het universum.

Mijn god, wat heerlijk. En wat zou je dat graag zelf weer willen voelen. De passie, niet van elkaar af kunnen blijven en voor je gevoel alleen maar leven van de liefde.

Maar waar je vooral naar hunkert is verbinding.

Want die lijkt zo ver weg en inmiddels vraag je je af of je nog wel door moet gaan met deze relatie.

Ongelukkig vanwege de relatie?

Wanneer we worstelen met de vraag of we een relatie moeten beëindigen of niet, is het heel verleidelijk om te denken dat we ongelukkig zijn vanwege de relatie of vanwege onze partner.
En het is begrijpelijk dat we die neiging hebben. Je gevoelens van pijn, zorgen of frustraties zijn waarschijnlijk gerechtvaardigd en verdienen aandacht.

Ik zie dit soort voorbeelden heel vaak bij me in de praktijk. Het oplossen van relatieproblemen is vaak niet makkelijk. Soms vind je het moeilijk om met je partner te praten over wat er speelt, of misschien staat je partner niet open voor een gesprek.

In relatietherapie zonder partner

Bij mij in de praktijk kun je toch aan de slag met jullie relatie, juist ook als je partner niet mee wil komen. Je hebt de kans om zelf dingen te veranderen en zo de dynamiek tussen jullie te verbeteren.

In relaties wijzen we vaak met onze vinger naar de ander en denken: “Hij moet veranderen, hij doet alles verkeerd.” Maar als we dieper graven, realiseren we ons dat we eigenlijk onze eigen innerlijke strijd reflecteren. De eigenschappen of acties die we bij de ander vervelend vinden, zitten vaak stiekem ook in onszelf.
Het is heel menselijk om externe factoren de schuld te geven van onze ontevredenheid of frustraties. Soms vergeten we dat onze reacties op de ander meer over onszelf zeggen dan over de ander. Misschien erger je aan het feit dat hij altijd te laat komt, terwijl je zelf moeite hebt met punctualiteit. Of misschien raak je gefrustreerd door de kritiek van je partner, terwijl je diep van binnen onzeker bent over je eigen prestaties.
Het is belangrijk om te begrijpen dat onze relaties een spiegel kunnen zijn van onze eigen innerlijke wereld. In plaats van de schuld bij de ander te leggen, kunnen we onze reacties en gevoelens gebruiken als kansen voor zelfreflectie en groei.

Vaak komen patronen uit onze jeugd of uit het verleden, zonder dat we dat doorhebben.

Dit is waar mijn sessies op focussen: terug naar de bron van die patronen. Vaak komen mensen bij mij met een specifiek probleem, maar eigenlijk ligt de kern ergens anders, vaak diepgeworteld in hun jeugd.

Stel je voor dat je partner iets zegt dat je echt raakt, je voelt een steek in je maag of een golf van emotie. In plaats van gelijk in de verdediging te schieten, kan je ook zeggen: “Dit raakt me diep. Ik weet dat het niet direct te maken heeft met wat jij zegt. Maar het triggert iets bij mij, iets van vroeger.” Zo voorkom je een ruzie en kan je beter begrijpen waar die gevoelens vandaan komen.

Voordat je besluit om weg te gaan

Het is niet aan mij om te bepalen of je moet blijven in je huidige relatie of juist moet vertrekken. Ik wil je aanmoedigen om dieper in jezelf te kijken. Voordat je besluit om alle banden te verbreken, is het wellicht verstandig om eerst te onderzoeken wat er binnenin jou afspeelt. En daar help ik jou graag bij.

Psssst

DOWNLOAD HIER JOUW GRATIS E-BOOK

In dit e-book geef ik je alvast 3 tips voor meer rust in je hoofd. Dingen die mij enorm hebben geholpen en die ik nog steeds met regelmaat toepas.

Door het geven van jouw naam en e-mailadres mag MAS hypnosecoach jou op de hoogte houden dmv het toesturen van een nieuwsbrief. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk mijn privacyverlaring.

 

Nieuwsgierig?

NEEM CONTACT OP

Tijdens een matchcall kunnen we kort kennismaken, geef ik meer informatie over hoe ik werk en wat ik doe, vertel jij kort wat jouw probleem is en kunnen we kijken of er een wederzijdse klik is. Want een vertrouwd gevoel is belangrijk wanneer we samen de diepte in gaan. Laat hier je gegevens achter om een belletje in te plannen.